Orgelresa runt världen-konsert

Orgelresa runt världen-konsert Pernå kyrka

Vi gör en orgelresa runt världen med årets 2016 kantor Minna Raassina

Program 10€

Mer om konserten och Minna Raassina:
Minna Raassina - ledande kantor i Nyslott församling - årets kantor 2016, framför orgelmusik från olika länder runt om i världen.
I konsertens programblad presenteras möjligheten att stöda hjälporganisationernas arbete i de länder vilkas musik spelas. I konserten spelas musik till exempel från Syrien, Nepal, afrikanska länder, Kina och Ryssland. I programbladet presenteras Kyrkans Utlandshjälps, Röda Korsets, Unicefs, Sankt Petersburgs Gatubarnens och Finska Missionssällskapets arbete i dessa länder.
Raassina utexaminerade från Sibelius-Akademin år 2000 och avlade därefter Diplomkirchenmusikerin A -examen vid musikhögskolan i Leipzig. Hon har studerat orgel under ledning av bl.a. Eero Väätäinen, Arvid Gast och Heinrich Walther. Som ledande kantor i Nyslott församling började hon år 2007. Raassina hör till Nyslott Operafestivals orkester sedan 2010.

Vid sidan av orgelspelning har Raassina också sjungit solistroller i kyrkomusikverk såväl i Finland som i Tyskland. Hon är också medlem i den professionella kammarkören Immortal Bach Ensemble sedan år 2000

lö 9.6 kl. 19.30

Pernå kyrka

Kammarmusik i Pernå kyrka

Kammarmusik av Einar Englund och Dmitrij Sjostakovitj.
John Emanuelsson, violin
Eeva Rysä, cello
Elina Saksala, piano
to 5.7 kl. 18.00

Annat utrymme

Visskeppets sommarkonsert på Byagården

Emilie Adolfsson piano, Stella Jonasson, sång, Dan Rönnbacka bas och Camilla Wiksten-Rönnbacka sång/ melodika.
on 22.8 kl. 18.00

Pernå kyrka

Sommarkonsert "Den signade klang" i kyrkan

"Den signade klang", medeltida och folklig musik med Nina Fogelberg, Susanna Tollet sopran, alt, vevlira, blockflöjt, kantele och percussion.