Orgelresa runt världen-konsert

Orgelresa runt världen-konsert Pernå kyrka

Vi gör en orgelresa runt världen med årets 2016 kantor Minna Raassina

Program 10€

Mer om konserten och Minna Raassina:
Minna Raassina - ledande kantor i Nyslott församling - årets kantor 2016, framför orgelmusik från olika länder runt om i världen.
I konsertens programblad presenteras möjligheten att stöda hjälporganisationernas arbete i de länder vilkas musik spelas. I konserten spelas musik till exempel från Syrien, Nepal, afrikanska länder, Kina och Ryssland. I programbladet presenteras Kyrkans Utlandshjälps, Röda Korsets, Unicefs, Sankt Petersburgs Gatubarnens och Finska Missionssällskapets arbete i dessa länder.
Raassina utexaminerade från Sibelius-Akademin år 2000 och avlade därefter Diplomkirchenmusikerin A -examen vid musikhögskolan i Leipzig. Hon har studerat orgel under ledning av bl.a. Eero Väätäinen, Arvid Gast och Heinrich Walther. Som ledande kantor i Nyslott församling började hon år 2007. Raassina hör till Nyslott Operafestivals orkester sedan 2010.

Vid sidan av orgelspelning har Raassina också sjungit solistroller i kyrkomusikverk såväl i Finland som i Tyskland. Hon är också medlem i den professionella kammarkören Immortal Bach Ensemble sedan år 2000

to 26.7 kl. 18.00

Annat utrymme

Läsmöte i Rönnäs

Läsmöte hos Mikko Idlax och Nina Fogelberg

Pernå kyrka

"Ystävän risti" Kotimaanapu-konsert

Ilkka Vainio, Janus Hanski och Matkakumppanit-orkester.
to 9.8 kl. 18.00

Annat utrymme